Spellen gemaakt door VO leerlingen

2 juni 2024

De eerstejaarsleerlingen van het Thomas a Kempis college zijn druk bezig geweest afgelopen weken om zelf educatieve spellen te maken. In groepjes zijn ze aan de slag gegaan met hun zelf gekozen onderwerpen. Vervolgens hebben de leerlingen zelf opdrachten bedacht en uitgewerkt. Uiteindelijk zijn er 3 spellen gemaakt: Music Madness, Wat weet jij over de Tweede wereldoorlog en Ben jij een bewuste gamer? Het resultaat is super leuk geworden en getest met een groep 8 basisschool De Wijzer!

 

Wijsmediagebruik te gast bij Jeugd Sport en Cultuurdag

28 april 2024

Tijdens de Koningsspelen was mediacoach Rob van Dael van Wijsmediagebruik te gast bij de Jeugd Sport en Cultuurdag in Landgraaf. Hij heeft met een groep kinderen het escape spel gespeeld over mediawijsheid. Door verschillende opdrachten op te lossen konden ze de codes kraken om de boxen te openen.

Inspiratie nieuwe spellen

6 april 2024

We zitten boordevol ideeën voor nieuwe spellen! Het doel van onze games is om spelenderwijs te leren over een educatief onderwerp of thema. We moeten ons inhouden om niet helemaal lost te gaan met complexe puzzels en ingewikkelde opdrachten, zoals je wel eens in escaperooms tegenkomt. Het blijft altijd de uitdaging om de juiste balans te vinden tussen het spelelement en leren. Ook moeten de spellen eenvoudig zelf voor te bereiden zijn.

Op een andere manier kijken naar arbeidsmarktvraagstukken

4 maart 2024

NLwerktaanwerk heeft samen met Break into the box een spel gemaakt over arbeidsmarktvraagstukken voor ondernemers. Tijdens het spel krijgen de deelnemers opdrachten over jobcarving, generatiemanagement en vacatureteksten waarmee ze de codes kunnen kraken om de boxen te openen. Het spel is al vele malen met succes en veel plezier gespeeld.

Bekijk het filmpje van één van de evenementen van NLwerktaanwerk om een indruk te krijgen. Heb je interesse om het spel ook eens te spelen? Neem dan contact op met NLwerktaanwerk.

KC De Marel BBS2, winnaars mediamasters 2023

23 februari 2024

De leerlingen van juf Kjerra (klas BBS2) van kindcentrum De Marel in Goes waren als 2e geëindigd bij de landelijke serious game Mediamasters 2023.  Natuurlijk hoort bij deze mooie prestatie ook een prijs. Dat was een educatieve escape game spelen van Break into the box. En het thema van dit spel was, hoe kan dit ook anders, mediawijsheid. Alle groepjes hadden de opdrachten op tijd opgelost! Wat een topprestatie!

We staan op het bewegend leren platform!

13 februari 2024

Het Mulier instituut en het kenniscentrum Sport & Bewegen hebben een platform ontwikkeld waar verschillende activiteiten voor bewegend leren worden gepresenteerd. Het aanbod is vooral gericht op basisscholen. Break into the box biedt educatieve escape games aan waarbij leerlingen actief moeten bewegen. Vandaar dat we ook op het platform zijn te vinden met onze actieve leervorm. Heb je interesse in een spel van Break into the box? Neem dan contact op via info@breakintothebox.nl.

Benieuwd welk aanbod er beschikbaar is? Klik hier om naar het platform te gaan.

Nieuw spel over inclusie voor Op naar de 125.000 banen

2 februari 2024

In opdracht van ‘Op naar de 125.000 banen’ hebben we een spel over inclusie op de arbeidsmarkt gemaakt. Onderwerpen als jobcarving komen aan de orde en welke organisaties/initiatieven kunnen helpen om mensen te vinden met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een arbeidsbeperking. Ook staan we stil bij de kenmerken en kwaliteiten van mensen met een arbeidsbeperking.

Educatieve games maken met VO leerlingen

30 januari 2024

We zijn weer gestart om samen met eerstejaars leerlingen van het Gym+ van het Thomas a Kempis college educatieve escape games te maken. De leerlingen mogen zelf een educatief thema of onderwerp kiezen. Vervolgens gaan ze in groepjes aan de slag om informatie te verzamelen en dit om te zetten naar verschillende opdrachten. Aan het eind wordt het spel onderling getest. Heel benieuwd naar de resultaten!

Zelf krasloten maken, altijd prijs!

18 januari 2024

Voor een nieuw spel hebben we zelf krasloten gemaakt. Een leuk onderdeel bij één van de opdrachten. Als de juiste vakjes worden opgekrast, zullen de deelnemers de laatste hint voor de code vinden.

Geselecteerd om te pitchen!

8 november 2023

Er is een groot te kort aan leraren in het onderwijs. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is op zoek naar manieren om leerlingen in het voortgezet onderwijs enthousiast te maken voor het vak van leraar. Zij hebben hiervoor een challenge uitgezet.

Break into the box heeft een plan ingediend samen met het Thomas a Kempis college en de HAN_University of applied sciences. We gaan bovenbouw leerlingen havo en vwo enthousiast maken voor een baan in het onderwijs middel educatieve escape games.

Uit de 56 inzendingen zijn we geselecteerd om live te komen pitchen in Den-Haag. Super gaaf!

#hierniet - wees sociaal online

6 november 2023

#hierniet is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid om aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid voor kinderen, ouders, volwassenen, ouderen, leerkrachten en professionals.

Online zijn we constant met elkaar in contact. Je mag zeggen wat je wil en commentaar of kritiek geven. Maar er zijn grenzen. Haatreacties? Scheldpartijen? Kwetsende opmerkingen, grensoverschrijdend gedrag? Break into the box heeft het #hierniet-initiatief ondertekend, net zoals meer dan 200 organisaties en maken zich samen sterk voor een sociale online wereld. Klik hier om ook aan te sluiten met jouw organisatie.

Prijzen MediaMasters 2023

12 september 2023

In de week van 9 t/m 17 november is het Week van de Mediawijsheid. Ieder jaar spelen leerlingen tussen de 10 en 12 jaar een spannende game MediaMasters.  Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over hoe je mediawijs omgaat met WhatsApp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen. Leerlingen kunnen kans maken op mooie prijzen. Ook dit jaar bieden we weer een prijs aan voor de winnaars van het speciaal onderwijs. We gaan met de leerlingen die de 2e plaats behalen een educatieve game spelen over mediawijsheid!

Het nieuwe schooljaar is begonnen!

31 augustus 2023

We hebben een spel gespeeld met groep 8 van Guido de Bres in Baarn. Deze middag was vooral bedoeld om de leerlingen op een actieve manier samen te laten werken. Een leuke activiteit voor de start van het nieuwe schooljaar!

Fijne zomervakantie!

12 juli 2023

Yes, bijna vakantie! We gaan er even een paar weken tussenuit. Inspiratie opdoen om in september weer vol frisse energie te starten. We wensen jullie allemaal een hele fijne zomer toe!

Vooruit, nog 1x voor de vakantie!

3 juli 2023

Het is bijna zomervakantie! Tijd voor leuke activiteiten om het schooljaar af te sluiten. We spelen nog een keer een spel bij de Johannesschool in Arnhem met groep 7. Gewoon omdat het kan!

Sluit het schooljaar af met een escape spel

11 mei 2023

Nog een paar weken en dan is het alweer zomervakantie. Wil jij dit schooljaar op een leuke manier afsluiten met jouw klas?

Nodig Break into the box uit om een educatief escape spel te komen spelen bij jullie op school. We combineren de lesstof van school met het spanningselement van een escaperoom tot een uitdagend spel!

Jullie hoeven zelf niks te doen. Wij zorgen voor alle voorbereidingen en begeleiding tijdens het spel. Hoe fijn is dat! Reserveer nu en je hebt gegarandeerd een geweldige afsluiting van het schooljaar.

We zijn begonnen!

11 april 2023

En we zijn begonnen!
Vandaag gestart met de eerste les op het Thomas a Kempis College. We gaan educatieve escape games maken met Break into the box.
De volgende 7 lessen gaan de leerlingen aan de slag om 2 spellen te maken voor leerlingen van de basisschool. Heel benieuwd naar het resultaat na 8 lessen!

Pilot Leer je fit slaat aan bij scholen

5 april 2023

Onze pilot Leer je fit! is goed ontvangen door de scholen. Zowel leerkrachten als leerlingen waren enthousiast. Ze vonden het een leuke manier om leren en bewegen te combineren tijdens schooltijd. Klik hier om het hele artikel te lezen.

De Ommezwaai van de De Onderwijsspecialisten en de Fredericusschool van Delta Scholengroep vinden het zo goed passen in hun programma dat ze in ieder geval doorgaan met Break into the box.
Super gaaf dat we dit hebben kunnen ontwikkelen en testen met behulp van de stimuleringsprijs van Gelders Sportakkoord.
We gaan zeker door met het uitbreiden van nieuwe escape games met bewegen!

Actueel thema in het spel - Ramadan & Suikerfeest

30 maart 2023

Zo leuk dat je allerlei actuele onderwerpen in een educatief spel kunt verwerken. Het spel dat we hebben gespeeld bij Stichting Meerkring gaat over internationale feestdagen. Eén van de opdrachten gaat over de Ramadan en het Suikerfeest! Andere feestdagen die aan bod komen zijn Diwali, het Chinese Nieuwjaar en Kerstmis.

Docenten in beweging met mediawijsheid

23 maart 2023

Vandaag was Break into the box uitgenodigd voor de studiedag van De Ommezwaai van De Onderwijsspecialisten. Met het team een educatief escape spel over mediawijsheid gespeeld. Een leuke afwisseling van de dag, want ze moesten nu actief aan de slag. Met de hulpmiddelen die in de ruimte lagen verspreid moesten ze verschillende opdrachten oplossen. Met de juiste antwoorden konden ze de codes kraken. Gelukkig is dat bij alle groepjes gelukt!

Leren en bewegen in het zonnetje

16 maart 2023

Als de zon schijnt in deze tijd van het jaar moeten we er van genieten! Gisteren heerlijk in het zonnetje een educatieve escape game gespeeld met Break into the box.

De leerlingen zijn actief bezig geweest om codes te kraken waarmee ze sloten konden openen. De opdrachten gingen allemaal over het thema gezonde voeding.

Wegens succes verlengd!

22 februari 2023

De workshops van groep 8 bij ‘t Spectrum zijn afgelopen. Afgelopen 7 weken hebben we spellen over verschillende onderwerpen gespeeld, zoals o.a. duurzaamheid, mediawijsheid, Parijs, gezonde voeding. De leerlingen gaan nu genieten van een weekje vakantie. Blijkbaar vonden de leerlingen het heel erg leuk, want we mogen nog een nieuwe ronde van 7 weken workshops gaan verzorgen. Deze keer voor groep 6 en 7. Na de voorjaarsvakantie gaan we van start. We hebben er zin in!

Wat vindt NLwerktaanwerk van hun spel?

15 februari 2023

In opdracht van NLwerktaanwerk (onderdeel van NL Onderneemt Maatschappelijk) hebben we met succes een business game gemaakt over arbeidsmarktvraagstukken.

Lees hieronder de review van NLwerktaanwerk.
“Een spel inzetten voor een serieus volwassenenonderwerp als krapte op de arbeidsmarkt, kan dat?! Met Break into the Box wel! De opzet van het spel geeft volop ruimte om inhoudelijke informatie aan de orde te laten komen….”

Wil je de hele review lezen klik dan hier.

Samenwerking met Thomas a Kempis College

6 februari 2023

Wie weten precies wat leerlingen van de basisschool leuk vinden? Dat zijn natuurlijk brugklassers! Ze zijn net van groep 8 overgestapt naar de middelbare school. Daarom gaan we met een groep leerlingen van het Thomas a Kempis College in Arnhem (onderdeel van Arentheem Scholengroep) aan de slag om nieuwe escape games te maken. Ze gaan het hele proces doorlopen. Van het bedenken van het thema, de opdrachten ontwerpen en ook testen op een basisschool. Hoe gaaf is dat!

SO De Isselborgh Doetinchem

30 januari 2023

Eindelijk hebben we de prijs uitgereikt aan de leerlingen van SO De Isselborgh in Doetinchem. Ze hebben eind vorig jaar meegespeeld met MediaMasters tijdens de Week van de Mediawijsheid. Vanuit heel Nederland doen er veel scholen mee met deze spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Wat een topprestatie als je de 4e plaats weet te behalen.

De leerlingen hebben een escape game gespeeld over (natuurlijk) mediawijsheid. Tot slot kregen ze nog een paar dilemma’s voorgelegd. Vooral leuk om te zien dat er verschillende meningen zijn binnen de groep. Kortom, het was een hele geslaagde en gezellige ochtend!

Start workshops 't Spectrum

11 januari 2023

We beginnen het jaar goed bij ‘t Spectrum in Amersfoort. Deze school laat alle leerlingen kiezen uit verschillende workshops in het kader van de Rijke Schooldag. Eén van de activiteiten waaruit de leerlingen van groep 8 kunnen kiezen zijn de educatieve escape games van Break into the box. Komende 7 weken gaan we iedere woensdag een andere game spelen.

Welkom De Ommezwaai

8 januari 2023

We zijn heel blij dat De Ommezwaai, als eerste locatie van De Onderwijsspecialisten, aan de slag gaat met Break into the box. Nog net voor de kersvakantie hebben we de boxen bezorgd. De leerkrachten die er mee aan de slag gaan hebben een uitleg gekregen. Dit jaar gaan we de spellen uitbreiden voor het speciaal onderwijs en bewegen. Een mooie uitdaging!

De Fredericusschool start met Break into the box

3 januari 2023

De Fredericusschool in Velp had meegedaan met de pilot Leer je fit! Zij vonden deze pilot zo goed passen bij hun school dat ze dit jaar aan de slag gaan met de educatieve escape games van Break into the box.

We wensen ze heel veel plezier met spelen!

De Johannesschool Arnhem

20 december 2022

De Johannesschool is onderdeel van de Delta Scholengroep in Arnhem. Het is een school met ongeveer 130 leerlingen. Sport en bewegen is een belangrijk onderdeel van hun lesprogramma. Ze zijn er van overtuigd dat dit een groot positief effect heeft op de fysieke en mentale gezondheid van de kinderen én op de leerprestaties. Daarom sluiten de escape games van Break into the box waarbij de kinderen moeten bewegen perfect aan bij hun lesprogramma. Een mooie invulling voor de extra beweegactiviteiten tijdens schooltijd.

Een geslaagde première!

14 december 2022

Eindelijk was het zover. De première in Den-Haag! Ondanks de drukke decembermaand en de halve finales van het WK hebben we het spel over arbeidsmarktvraagstukken gespeeld. De deelnemers zijn heel fanatiek aan de slag gegaan met opdrachten over jobcarving, competenties, soft skills, vacaturetekst en binden, boeien en behouden.

De sessie hebben we beëindigd met een aantal stellingen over de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de opdrachten. Onder het genot van een drankje en hapje konden de deelnemers napraten.

Heb je deze sessie gemist? Komend jaar zal het spel op verschillende plaatsen in het land gespeeld worden. Houd de website van Nederland Onderneemt Maatschappelijk in de gaten.

Foto van Rolf van Koppen

Wij zijn er klaar voor!

12 december 2022

Nog een paar dagen aftellen en dan is het zover! De première op 14 december in de Malietoren in Den-Haag.

Wij kijken er naar uit om het spel over arbeidsmarktvraagstukken te mogen spelen met ondernemers en HR medewerkers.

 

Première spel over arbeidsmarktvragen

8 december 2022

Ja, december zit bomvol evenementen waar je kunt luisteren, borrelen en netwerken. Maar dít evenement is echt anders: een escaperoomspel maar dan in 3 boxen, met gegarandeerd een andere blik op arbeidsmarktvraagstukken.

Een co-creatie van Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! en Break into the box.

Dus meld je nu aan voor de première op 14 december!

Nieuw spel over arbeidsmarktvragen

1 december 2022

Ben je op zoek naar nieuwe ideeën rondom in-, – uit- en doorstroom van personeel? Maar heb je geen zin in weer een middag in een zaaltje alleen maar luisteren? Dan is ons splinternieuwe evenement ‘Break into the box: arbeidsmarktvragen’ wat voor jou! Samen met andere ondernemers pak je een arbeidsmarktcase aan. De oplossingen voor deze case zijn te vinden in verzegelde boxen. Met praktische opdrachten kraak je de codes van de boxen. Aan het einde heb je gegarandeerd een aantal nieuwe inzichten opgedaan om anders te kijken naar personeelsvraagstukken.

Klik hier om je in te schrijven.

Artikel pilot Leer je fit!

4 oktober 2022

Onze pilot Leer je fit! is goed ontvangen door de scholen. Zowel leerkrachten als leerlingen waren enthousiast. Ze vonden het een leuke manier om te leren en bewegen te combineren tijdens schooltijd. Lees hier het hele artikel.
Super gaaf dat we dit hebben kunnen ontwikkelen met behulp van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. We gaan zeker door met het uitbreiden van nieuwe escape games met bewegen!

Prijs speciaal onderwijs MediaMasters

22 september 2022

Doet jouw groep mee aan de landelijke wedstrijd MediaMasters in de week van 3 t/m 11 november? Voor één van de winnaars van het speciaal onderwijs biedt Break into the box een gave prijs aan!

BSO De Zevensprong

13 september 2022

Het nieuwe schooljaar is gestart! Heerlijk weer om buiten te bewegen met onze escape game over gezonde voeding samen met hele fanatieke kinderen van BSO De Zevensprong van Skar.

De Ommezwaai

30 juni 2022

De Ommezwaai in Arnhem van De Onderwijsspecialisten is al 1 van de sportiefste scholen van Nederland, maar zijn steeds op zoek naar manieren om hun leerlingen tijdens schooltijd meer te laten bewegen.
Daar wil Break into the box natuurlijk graag bij helpen. De leerlingen zijn actief buiten bezig geweest met onze educatieve escape game over gezonde voeding. Het was ook mooi te zien hoe goed de leerlingen samen konden werken.

De Fredericusschool

28 juni 2022

Ook bij de Fredericusschool in Velp besteden ze aandacht aan meer bewegen tijdens schooltijd. Daarom hebben ze meegedaan aan de pilot van Leer je fit! van Break into the box.

Tijdens het spelen van de educatieve escape game moesten de leerlingen samenwerken om de verschillende opdrachten op te lossen en de codes te kraken. Om de juiste codes te vinden moesten ze aanwijzingen zoeken op het schoolplein.

De Johannesschool

21 juni 2022

We raken niet uitgespeeld. Deze keer zijn we op bezoek bij De Johannesschool. Groep 7 mocht met dit mooie weer een els buiten volgen waarbij ze lekker konden bewegen. Wij vonden het een hele geslaagde ochtend.

Lees hieronder wat de leerkracht er van vond.
“Break into the box heeft ons een uitdagende, leuke escape game laten spelen met het thema duurzaamheid. De kinderen gingen door het aanbod van goede, diverse materialen direct samen aan de slag. Er was ruimte voor bewegen, lezen, rekenen, creatief en probleemoplossend denken. Echt een nuttige, maar ontzettend leuke afwisseling met de normale lessen!”

Wat een mooie woorden. Dat geeft ons energie om door te gaan!

Vierbeek College

20 juni 2022

Wat fijn dat we onze pilot Leer je fit! mochten komen spelen bij het Vierbeek College van De Onderwijsspecialisten in Oosterbeek. Twee groepen hebben onze educatieve escape game gespeeld waarbij ze volop moesten bewegen. Lekker buiten bewegen tijdens schooltijd en ook nog eens bezig zijn met het trainen van executieve functies. Wie wil dat nu niet?

De Rabot

8 juni 2022

Vandaag een educatieve escape game gespeeld bij De Rabot van De Onderwijsspecialisten. Bij slecht weer kan het spel gelukkig ook binnen worden gespeeld! De kinderen moesten bewegen en laten zien dat ze goed konden samenwerken.

Margarethaschool

1 juni 2022

Wat is nu leuker dan buiten in het zonnetje bewegen en tegelijkertijd wat leren over duurzaamheid onder schooltijd? Dat kan met de educatieve escape games van Break into the box.

Groep 8 van de Margarethaschool (Delta Scholengroep) heeft mogen ervaren dat dit heel goed te combineren is met bewegend leren.

De Kern Ede

23 mei 2022

Leerlingen van basisschool De Kern van Proominent Primair Onderwijs zijn vandaag actief bezig geweest met bewegend leren over het onderwerp duurzaamheid. Ze hebben opdrachten opgelost over CO2, zwerfafval en duurzame energie. Bijna iedereen heeft de codes binnen de tijd gekraakt. Wat een toppers!

De Kringloop Arnhem

19 mei 2022

Donderdag waren we bij basisschool De Kringloop van Delta Scholengroep. Groep 7 was heel enthousiast gestart met het bewegend leren spel over duurzaamheid. Helaas moesten we tussentijds stoppen vanwege de fikse regenbuiken. Maar niet getreurd! We komen graag nog een keer terug om het spel uit te spelen.

Eet jij gezond? met bewegend leren

17 mei 2022

En nóg een nieuwe educatieve escape game van Break into the box met bewegend leren! Eet jij gezond? Een spel over gezonde voeding.
Groep 6 van de Pieter Brueghelschool van Flores Onderwijs had de primeur om het spel als eerste te mogen spelen. Ze hebben keuzes moeten maken tussen wat wel en niet gezond is, gerekend met calorieën, actief bezig geweest met de schijf van vijf en geleerd over typische gerechten in verschillende landen.

Pilot bewegend leren gestart!

12 mei 2022

De pilot Leer je fit is begonnnen!
Eindelijk is het zover. Met de Stimuleringsprijs die we eind vorig jaar hebben gewonnen van het Gelders sportklimaat hebben we 2 educatieve escape games met bewegend leren ontwikkeld. Vandaag zijn we de pilot begonnen op de Pieter Brueghelschool van Flores Onderwijs met de educatieve escape game over duurzaamheid. De leerlingen moesten flink bewegen om de opdrachten op te lossen en de codes te kraken.

Prijsuitreiking challenge op MNX 2022

10 mei 2022

Vandaag was de MNX22 op de mooie locatie Beeld en geluid in Hilversum. Eindelijk weer een live bijeenkomst die op en top verzorgd was door Netwerk Mediawijsheid.
Helaas hebben we geen prijs gewonnen met ons plan ‘hoe sociaal ben jij online?’, maar we vonden het al geweldig dat we genomineerd waren voor de challenge.

Genomineerd challenge Netwerk Mediawijsheid 2022

23 april 2022

We hebben fantastisch nieuws! We zijn genomineerd voor de challenge Samen Sociaal Online 2022. Dit is een stimuleringsprijs van Netwerk Mediawijsheid. Tijdens de MNX op dinsdag 10 mei maakt de jury de winnaars bekend. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. Bezoekers kunnen stemmen op de genomineerden en zo een wildcard toekennen. Het is dus helemaal niet zeker dat we iets winnen, maar we zijn al super blij dat we genomineerd zijn! Kijk voor meer info over de challenge op de website van Netwerk Mediawijsheid.

Artikel digitale nieuwsbrief AVS april

14 april 2022

Vandaag staat er een artikel van Break into the box in de digitale nieuwsbrief van Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Break into the box combineert het spanningselement van een escaperoom met de lesstof van school tot een educatieve escape game. Deze games zijn ook heel geschikt om de executieve vaardigheden van leerlingen te trainen.

Wil je lezen hoe de executieve functies worden toegepast in onze games? Klik hier om het hele artikel te lezen.

De scholen voor de pilot zijn bekend!

4 april 2022

Na de vele berichten eind vorig jaar, was het even stil met nieuws vanuit Break into the box. Maar we hebben zeker niet stilgezeten afgelopen maanden. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met het voorbereiden van onze pilot voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat. We hebben twee educatieve escape games gemaakt voor het regulier- en speciaal onderwijs. De scholen zijn geselecteerd die mee gaan doen aan de pilot. We gaan eerst de spellen nog even uitgebreid testen. Na de meivakantie gaan we van start met de pilot!

We hebben een prijs gewonnen!

10 december 2021

Yes, we did it! We hebben de 2e prijs gewonnen van de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat! We zijn super blij met deze prijs. Iedereen bedankt voor de vele stemmen. Het heeft geholpen! Natuurlijk ook dank aan de jury voor het waarderen van ons plan, Leer je fit!
Ook dank aan de Provincie Gelderland, Gelderse Sport Federatie en Omroep Gelderland voor de organisatie.

De prijsuitreiking werd live uitgezonden door Omroep Gelderland. Heb je dit gemist, klik hier om de uitreiking terug te kijken.

We zijn goed op weg, maar het kan beter!

28 november 2021

Er wordt al flink gestemd op ons plan voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat. Super gaaf om dat te zien. We staan nu op de 3e plaats, maar willen natuurlijk heel graag de 1e plaats veroveren. Iedere stemt telt! Dus aarzel niet en stem op ons plan. Ga naar de website van Omroep Gelderland en breng je stem uit op Leer je fit! Klik hier om meteen te stemmen. Mocht je zelf al gestemd hebben vraag dan familie, vrienden, kennissen of andere bekenden om ook te stemmen.

Kijk voor meer informatie en ons promotiefilmpje op de website van Omroep Gelderland.

 

Stem jij ook op ons plan?

24 november 2021

Van 24 november t/m 2 december kan er gestemd worden op ons plan Leer je fit! Wij zouden heel graag de 1e prijs winnen van de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat. Stem jij ook op ons plan.
Klik hier om naar de website van Omroep Gelderland te gaan om je stem uit te brengen.

Heb je onze teaser al gezien? Klik hier om deze meteen te bekijken.

 

De shortlist is officieel bekend gemaakt

20 november 2021

De shortlist van de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat 2021 is officieel bekend gemaakt door Omroep Gelderland. Er staan 6 plannen op de shortlist.

Benieuwd naar het jurycommentaar van ons plan? Klik hier om het commentaar te lezen. Vanaf 24 november worden alle filmpjes getoond en kan er tot en met 2 december worden gestemd.

We zouden het super gaaf vinden om deze prijs te winnen. Stem vanaf 24 november op ons plan, Leer je fit!

Filmopname voor promotiefilm stimuleringsprijs

11 november 2021

Gisteren hebben we met kinderen van groep 5 van Basisschool De Wijzer het promotie filmpje voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat opgenomen.
De leerlingen hebben een educatieve escape game gespeeld van Break into the box waarbij ze actief moesten bewegen om de opdrachten op te lossen en de boxen te openen.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk na 22 november op de website van Omroep Gelderland en stem dan op ons plan LEER JE FIT!

Check de tipspagina van de week van de mediawijsheid!

30 oktober 2021

Hoe gaaf is dit? We staan op de tipspagina van de Week van de Mediawijsheid met de educatieve escape game ‘Hoe mediawijs ben jij?’. Dit spel is gemaakt in samenwerking met Wijsmediagebruik.
Van 5 t/m 12 november is het de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar is het thema: Samen Sociaal Online. Heel Nederland staat stil bij wat we écht belangrijk vinden in de online wereld. Kijk op www.weekvandemediawijsheid.nl voor meer informatie.

3 BSO's hebben gekozen voor Break into the box

20 oktober 2021

Wat een super gaaf nieuws! 3 Buitenschoolse opvangorganisaties (BSO’s) hebben gekozen voor Break into the box. BSO Skar, Spelenderwijs en Kwink zijn allemaal onderdeel van Wij zijn JONG. Ze zijn gevestigd in Arnhem, Ede, Veenendaal en omliggende gemeenten.
Tijdens vakanties zorgen deze BSO’s altijd voor een leuk en afwisselend programma. Zij vinden dat Break into the box daar heel goed bij past. Natuurlijk kunnen de escape boxen ook tijdens studiedagen of op een doordeweekse dag worden ingezet.

Op bezoek bij Park16hoven in Rotterdam

14 oktober 2021

Vandaag waren we uitgenodigd door groep 8B van basisschool Park16Hoven in Rotterdam om een educatieve escape game te spelen. Een gezellige klas met hele slimme kinderen!
Ze zijn super enthousiast aan de slag gegaan met opdrachten over mediawijsheid. Een leuke voorbereiding voor de week van de mediawijsheid.

Plan ingediend Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat

13 oktober 2021

Break into the box heeft samen met de Onderwijsspecialisten, gemeente Arnhem, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Community Learning Center (CLC) de krachten gebundeld. We hebben een plan ingediend voor de stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat. We willen kinderen in de regio Arnhem tijdens schooltijd meer laten bewegen. Bewegen zorgt er voor dat je gezond en fit blijft. Kinderen zijn de toekomst. Dus laten we ze een handje helpen zo gezond en fit mogelijk te blijven!

 

Welkom basisschool De Wijzer!

8 oktober 2021

Basisschool De Wijzer gaat starten met Break into the box! Wat een super leuke afsluiting van deze week. Deze school is onderdeel van de Delta Scholengroep in de regio Arnhem. Ze zijn op deze school actief met coöperatief- en bewegend leren en maakonderwijs. Dus onze escape games zijn daar een mooie aanvulling op. We gaan op korte termijn het team uitleggen hoe alles werkt en de escape boxen overhandigen.

Wij wensen De Wijzer heel veel plezier met spelen!

 

Leer je fit! Educatieve escape games waarbij bewegend leren centraal staat.

28 september 2021

Het was even stil na de zomervakantie, maar we hebben niet stilgezeten. We merken dat veel scholen bezig zijn om te kijken hoe ze bewegend leren in de wekelijkse planning kunnen opnemen. Wat een mooie uitdaging om daar op in te spelen met onze educatieve escape games. We gaan aan de slag om educatieve escape games te maken waarbij bewegend leren centraal staat. We integreren de lesstof of thema met de executieve functies en combineren dat met bewegend leren!

Dus kom van je stoel en leer je fit!

 

Welkom Pieter Brueghelschool in Arnhem!

22 juli 2021

De laatste week voor de zomervakantie hebben we nog een nieuwe school mogen verwelkomen, wat geweldig! We hebben de boxen gisteren overhandigd aan de Pieter Brueghelschool in Arnhem (onderdeel van Flores Onderwijs). De ouders van groep 8 hebben samen met de school de boxen en een jaarabonnement aangeschaft. Ze kunnen vanaf het nieuwe schooljaar meteen aan de slag met de educatieve escape games van Break into the box. Heel veel plezier ermee!

 

Op bezoek bij Fenne op de Lavoor-Morelberg

14 juli 2021

Ik was uitgenodigd door mijn nichtje Fenne die vanmorgen haar spreekbeurt over escaperooms had gegeven. Wat is er leuker dan meteen daarna een escape spel te spelen in de klas? We hebben gespeeld in groep 7 van de Lavoor-Morelberg in Roosendaal bij juf Ellen. Het was een super gezellige ochtend! Iedereen is super enthousiast bezig geweest. Wat een toppers!

 

De laatste gastles zit er op!

22 juni 2021

De laatste gastles zit er op! Na zo’n 30 keer het spel ‘hoe mediawijs ben jij?’ in de klas gespeeld te hebben, houden we het even voor gezien. Jammer dat een aantal afspraken niet door konden gaan vanwege corona, maar deze worden doorgeschoven naar het volgende schooljaar.
Het was leuk te zien dat de kinderen heel enthousiast aan de slag gingen met de opdrachten en de boxen. De gesprekken met de kinderen over hun telefoongebruik, schermtijd en online pesten zijn heel bijzonder. Kortom, het was een groot succes dankzij de samenwerking met WijsMediagebruik. Dus wat mij betreft komt er een vervolg in het nieuwe schooljaar!

 

Op bezoek bij It Haskerplak in Oudehaske!

18 mei 2021

Er zijn wel eens plaatsen die ik echt even moet opzoeken om te kijken waar het ligt. Deze keer is het de plaats Oudehaske. Afgelopen dinsdag ben ik op bezoek geweest in het Friese Oudehaske bij OBS It Haskerplak. Zo kom je nog eens ergens. Dit is een gezellige school waar ze ook bezig zijn met ontdekkend leren. Vandaar dat het spel over Mediawijsheid heel goed aansluit. De leerlingen van groep 7/8 zijn enthousiast bezig geweest met alle opdrachten en hebben de codes kunnen kraken.

Bedankt Femke en Tycho!

 

Vandaag een thuiswedstrijd, op naar Velp

17 mei 2021

Wat fijn dat ik vandaag eens een school in de buurt mocht bezoeken. Ik was te gast op de Daltonschool Prins Bernhard in Velp bij groep 7 van juf Maaike.
Een grote groep van maar liefst 30 kinderen. Daarom hebben we deze middag extra opdrachten toegevoegd aan het spel. De leerlingen moesten ook zelf puzzelen om er achter te komen wie de dader is. Een extra uitdaging, maar toch waren bijna alle groepjes op tijd klaar.

Bedankt Maaike voor de gezellige middag!

Wat een leuke dag bij de Pancratiusschool

15 april 2021

Vandaag zijn we uitgenodigd bij de Pancratiusschool in Enkhuizen. Groep 7 gaat de uitdaging aan om de opdrachten van Break into the box binnen de tijd op te lossen en de codes te kraken. Maar liefst 30 kinderen zijn aan de slag gegaan. Ze zijn heel enthousiast bezig geweest.
Na het spelen vragen we de docent een vragenlijst in te vullen. Eén van de vragen is: ‘Wat vond je leuk aan deze escape game?’. Super gaaf om dan deze reactie te ontvangen: “Alles!!! Vooral hoe ontzettend gemotiveerd en betrokken alle kinderen waren. Maar ook de informatie was zo nuttig! En het spelelement was geweldig. Wat ook top was, was dat het ook echt lukte bij alle groepjes, dat maakte het tot een succes! Wat knap gemaakt en goed doordacht! 

Bedankt Olga voor deze mooie woorden!

 

Goede start van de week bij OBS De Wegwijzer in Dinxperlo

12 april 2021

We zijn deze week goed gestart in Dinxperlo bij OBS De Wegwijzer. Groep 7/8 heeft bewezen dat ze wel degelijk mediawijs zijn! Door de verschillende opdrachten over online pesten, social media, internet & privacy, digitale balans en nepnieuws goed op te lossen konden ze bijna alle codes binnen de tijd kraken. Super goed gespeeld allemaal!

Bedankt voor de uitnodiging Wilma.

 

Lees ons artikel in de onderwijsspecial Lesmateriaal (bijlage bij de Kader Primair van AVS)

6 april 2021

Hebben jullie het artikel van Break into the box al gelezen in de onderwijsspecial over lesmateriaal? Deze is begin april meegestuurd als bijlage bij de Kader Primair van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).
Kader Primair is een vakblad voor het onderwijs. Heb je deze special over lesmaterialen niet gezien? Lees dan hier het hele artikel.

 

Op bezoek bij basisschool De Vaart

8 april 2021

Donderdag 8 april was ik op bezoek bij basisschool De Vaart-Zuid in Ter Aar. We hebben met beide groepen 7/8 het escape spel ‘Hoe mediawijs ben jij?’ van Break into the box gespeeld. Alle leerlingen hebben heel enthousiast gepuzzeld. Het was een super gezellige dag!

Bedankt Marjan en Marloes!

 

 

Heel veel animo om mediawijsheid te spelen in de klas!

1 april 2021

Helaas kan er niet meer worden ingeschreven voor de escape game ‘Hoe mediawijs ben jij?’. Wat hebben we veel reacties mogen ontvangen. Komende weken reizen we door heel Nederland om zo’n 30 keer het spel te spelen. Heel fijn te zien dat er zoveel interesse is van hele verschillende scholen. We zijn zelfs uitgenodigd door een praktijkschool in Heerlen om met 14-15 jarigen te spelen. Heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. We hebben er in ieder geval super veel zin in!

 

 

Wegens succes verlengd! Reserveer nu voor mei.

24 maart 2021

De Facebook campagne is een groot succes! Ondanks de coronamaatregelen stromen de inschrijvingen binnen. We hebben al zoveel aanmeldingen ontvangen dat alle data in april zijn volgeboekt. Maar dat is geen probleem. We gaan in mei gewoon door!

Interesse? Geef je dan nu op. Inschrijven kan tot en met 31 maart. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus wacht niet te lang, want vol = vol. Klik hier om je op te geven. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.

 

 

Internationale feestdagen gevierd bij IBBO Dolomiet

23 maart 2021

Vandaag waren we te gast bij IBBO Dolomiet in Berg en Dal. IBBO staat voor Ik Ben Bewust Onderwijs en is een netwerk van erkende spirituele scholen voor basis- en voortgezet onderwijs door heel Nederland. Het is een kleinschalige school en de lessen worden gegeven in een huiselijke omgeving. De kinderen hebben de educatieve escape game over internationale feestdagen gespeeld. Kerstmis, Diwali, het Suikerfeest en het Chinees nieuwjaar hebben we allemaal voorbij zien komen. Het was een leuke, feestelijke middag! Tot slot kreeg ik zelfs nog kadootjes, super lief.
Bedankt Regine voor de uitnodiging.

 

Schrijf je nu in!

8 maart 2021

We zijn weer een social media campagne gestart. Hoe mediawijs zijn jouw leerlingen? Wil je dit graag een keer testen? Nodig ons uit om de educatieve escape game over mediawijsheid te komen spelen in jullie klas. Leerlingen gaan aan de slag met opdrachten over  nepnieuws, social media, online pesten, digitale balans en internet & privacy. Hele actuele onderwerpen waar de leerlingen dagelijks mee te maken hebben.

Interesse? Geef je dan nu op. Inschrijven kan tot en met 31 maart. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang.
Klik hier om je op te geven. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te maken.

 

 

Ervaar nu zelf hoe een educatieve escape game werkt!

1 maart 2021

Ben jij benieuwd wat een educatieve escape game nu precies inhoud? Wil jij zelf wel eens ervaren hoe het werkt? Dat kan! Vanaf vandaag kun je je opgeven.

Alle basisscholen kunnen meedoen. We hebben de basisscholen uitgenodigd per e-mail. Mocht je de e-mail niet hebben ontvangen dan kun je hier het volledige bericht lezen.

Wil je het graag proberen? Klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 

Een actieve les over mediawijsheid bij BS de Zonnewijzer

11 februari 2021

De leerlingen van groep 8 van basisschool de Zonnewijzer in Roermond hebben laten zien hoe Mediawijs ze al zijn! Ze hebben als één van de eersten de nieuwste escape game ‘Hoe mediawijs ben jij?’ gespeeld. Vol enthousiasme hebben ze dingen geleerd over social media, nepnieuws, privacy & internet en digitale balans.

Safer Internet Day 2021

9 februari 2021

Op dinsdag 9 februari 2021 is het Safer Internet Day. Dit is een initiatief van de Europese commissie. Het thema dit jaar is “Together for a better internet”. Het doel van deze dag is om samen te werken zodat het internet een veiligere plek wordt voor iedereen en vooral voor kinderen.
In de klas kun je hier goed op aansluiten door een les te geven over Mediawijsheid. Hoe zorg je dat je veilig bent als je online gaat. Speel ons spel “Hoe mediawijs ben jij?”. Tijdens deze educatieve escape game leren de leerlingen dingen over privacy & internet, social media, online pesten en nepnieuws.

Deze game is gemaakt in samenwerking met Wijsmediagebruik. Wil je meer weten over Mediawijsheid? Kijk op de website van Wijsmediagebruik.

Hoera, de eerste boxen zijn verkocht!

15 januari 2021

Ook al zijn de basisscholen op dit moment gesloten hebben we toch de eerste boxen dit jaar verkocht. Wat geweldig! Zodra de scholen weer open gaan kunnen de kinderen volop genieten van de educatieve escape games.

Gelukkig nieuwjaar & geldigheidsduur kortingscode Sinterklaas winactie verlengd

5 januari 2021

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!
Aangezien de scholen op dit moment gesloten zijn hebben we besloten om de geldigheidsduur van de kortingscode van de Sinterklaas winactie te verlengen. De code is te gebruiken tot en met vrijdag 12 februari 2021.
Heb jij nog geen kortingscode? Vul het contactformulier in en geef aan bij vraag/opmerking dat je graag de kortingscode wilt ontvangen.

Fijne feestdagen en een gezond 2021

21 december 2020

We gaan de laatste weken in van 2020. Het was een bijzonder jaar voor iedereen. Ondanks het coronavirus kijk ik toch terug op een mooi en succesvol jaar. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik heb Finance & IT ingeruild voor gamen en onderwijs. Spannend, maar vooral leuk! Alles is gereed om de educatieve escape games te gaan spelen in de klas. Dus hopelijk mogen alle bassischolen hun deuren weer openen begin januari.

Ik wens jullie allemaal hele gezellige feestdagen in deze bijzondere tijd. Blijf gezond en tot volgend jaar!

De winnaars van de Sinterklaas winactie zijn bekend

5 december 2020

De Sinterklaas winactie was een groot succes! Er zijn heel veel aanmeldingen binnen gekomen. Uit alle inzendingen hebben we vandaag 3 winnaars geselecteerd. Iedereen die zich heeft aangemeld heeft vandaag een e-mail van ons ontvangen met daarin een leuke verrassing. Als je geen e-mail hebt ontvangen, kijk dan even in je spam box. Alle 3 de winnaars zijn super blij met de prijs. Binnenkort gaan we de prijzen persoonlijk uitreiken, zodat ze snel de escape games kunnen gaan spelen in de klas.

Binnenkort escape game over Mediawijsheid

3 december 2020

Samen met Wijsmediagebruik zijn we een super leuke escape game over Mediawijsheid aan het maken. In deze game krijgen de leerlingen opdrachten over social media, nepnieuws, online pesten, digitale balans en privacy & internet. Dit zijn onderwerpen waar iedereen elke dag mee te maken heeft. Maar hoe mediawijs zijn de leerlingen eigenlijk? Dat gaat blijken, want ze moeten de juiste antwoorden geven om de codes te ontcijferen.

Doe mee met de Sinterklaas winactie!

19 november 2020

Een superleuke Sinterklaas winactie voor alle basisscholen!
Wil jij kans maken op 1 van deze fantastische prijzen? Het enige wat je hoeft te doen is je contactgegevens achter te laten op onze speciale pagina. Op zaterdag 5 december a.s. geven wij maar liefst 3 klas-small jaarabonnementen weg. Wie wil deze prijs nu niet winnen? Je kunt tot en met vrijdag 4 december inschrijven.
Meld je nu aan en maak kans op 1 van deze fantastische prijzen. Klik hier om direct naar deze pagina te gaan.

Wil jij als eerste de escape game Kinderboekenweek 2020 spelen?

22 september 2020

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor jouw groep tijdens de Kinderboekenweek 2020? We hebben een super leuke educatieve escape game gemaakt met het thema Kinderboekenweek 2020: En toen? Het spel is is gemaakt voor groep 5 en 6, maar kan ook prima met een hogere groep worden gespeeld. Wil jij als één van de eerste dit spel met jouw groep spelen? Schrijf je dan nu in. Klik hier.

Tijdens de Kinderboekenweek kom ik bij jullie langs om het spel te spelen in de klas. Ik heb er heel veel zin in! Dus kom maar op met die inschrijvingen.