Train de executieve functies met Break into the box

Break into the box combineert het spanningselement van een escaperoom met de lesstof van school tot een educatieve escape game. Iedere escape game heeft een verhaal en behandelt een educatief thema of leerdoel. Bijvoorbeeld Anne-Frank, Kinderboekenweek of Mediawijsheid.

Met de fysieke escape boxen gaan leerlingen, zelfstandig, in groepjes, aan de slag. Leerlingen moeten binnen een bepaalde tijd verschillende boxen ontgrendelen. Ontgrendelen lukt door opdrachten op te lossen, codes te kraken én goed samenwerken.

Leerlingen worden flink uitgedaagd om creatief, probleemoplossend en kritisch te denken. Ook moeten ze samen plannen en organiseren, de aandacht vasthouden en zich aanpassen aan verschillende situaties.

Zo nemen ze niet alleen de lesstof al puzzelend tot zich, maar zijn ze ook actief bezig met de 21e -eeuwse vaardigheden en worden de executieve functies getraind. Tijdens het spelen trainen ze vaardigheden die ze de rest van hun leven goed kunnen gebruiken.

Op zoek naar een uitdagende én leuke manier om te werken aan de executieve functies en de 21e-eeuwse vaardigheden?

Toepassing executieve functies in de games

Probleemoplossend denken

Om de codes te kraken moeten de leerlingen de lesstof toepassen, goed samenwerken en probleemoplossend denken. Zelf tot een plan komen om de opdrachten op te lossen.

Plannen en timemanagement

De leerlingen moeten zorgen dat ze binnen de tijd alle opdrachten hebben opgelost. Daarbij moeten ze goed plannen en hun timemanagement skills inzetten.

Flexibel

Het spel kan anders verlopen dan verwacht, dus de leerlingen moeten zich flexibel opstellen. Kunnen ze omgaan met veranderingen gedurende het spel?

Emotieregulatie

Tijdens het spel wordt de emotieregulatie op de proef gesteld. Kunnen ze op een goede manier met hun emoties omgaan als het even tegen zit?

Impulscontrole

Het is belangrijk dat de leerlingen eerst nadenken voordat ze iets doen. Kunnen ze onbelangrijke prikkels onderdrukken (impulscontrole) en rustig doorgaan met hun eigen opdrachten?

Gedragsevaluatie

Ieder spel wordt afgesloten met een gedragsevaluatie. We bespreken wat goed ging en wat beter kan voor een volgende keer.

Nieuw in ons aanbod: educatieve escape games met bewegend leren.

Break into the box start binnenkort de pilot ‘Leer je fit!’ op 10 basisscholen (regulier- en speciaal onderwijs) in Arnhem en omstreken. De educatieve escape games worden gecombineerd met bewegend leren. Een unieke- en leerzame oplossing om bewegend leren eenvoudig te integreren in het reguliere lesprogramma.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze ontwikkelingen? Vul dan onderstaand uw contactgegevens in.

Kijk voor meer informatie op onze website. Klik hiervoor op het logo links bovenaan de pagina.

Benieuwd hoe het eruit ziet?

Bekijk dan alvast onderstaand filmpje.